Madibalance.dk - Kostvejleder og sygeplejerske Anne-Marie Mortensen

Kurser og foredrag

Raw Food Kursus

Vil du gerne have mere rå, levende, energifyldt mad ind i din hverdag, som din krop optager med et snuptag? Vil du gerne lære lette trick til at bruge genkendelige fødevarer på en helt anden men stadig super velsmagende måde uden potter og pander? Så er dette kursus lige noget for dig og husk at det rå indspark sagtens kan kombineres med din families almindelige mad.

Formiddagen går med at lave morgenmad og juice, hvor du smager på sagerne.

Frokost indtager vi sammen efter at have tilberedt retterne.

Eftermiddagen omhandler spiring og du kommer selv hjem med en lille spire bakke plus en masse tips til at komme i gang med at bruge spirer i hverdagen.

Desuden forbereder vi et par godbider til eftermiddagen. Hen mod afslutningen er der kaffe/te pause med raw kage og is.

Undervisere Karin Lauritzen – uddannet health educator fra Hippocrates Health Institute og Anne-Marie Mortensen – kostvejleder og sygeplejerske.

Deltager antal min. 6 max. 12 deltagere

Kontakt mig meget gerne for datoer på 40 62 02 48

2 dage med Kost og Kræft

 

Velkommen  på  Vejlefjord  til  2  dages  undervisning  og  workshop  om  grøn  og  

 

naturlig  kost  i  forhold  til  kræft.  

 

Er du kræftramt, pårørende eller vil du forebygge, er dette kursus lige noget for dig.

 

Omdrejningspunktet for dagene er grøn og naturlig mad. Vi kommer hele vejen rundt om den mad, der styrker din krop, både hvad det er for en mad, hvordan den laves og hvordan den indvirker på kroppen. Kurset kommer bl.a rundt om emner som betydningen af blodsukkeret, inflammation, afgiftning, syre-base og fordøjelse. Om vigtigheden af sunde fedtstoffer, gode protein kilder, spirer, økologi og grønne juicer. Og om veje til lindring af ubehag efter kræftbehandling.

Du behøver ikke være en ørn i køkkenet eller have overskud til at gå i gang med lange indviklede opskrifter. Vi viser dig tricks og de smarte veje til at komme let til en kost, der er toptunet til at give dig mest mulig energi som kræftpatient. Vi guider dig sikkert gennem workshops med sunde ingredienser, som du måske kender - bare anvendt på en anden måde og i en anden sammenhæng, herunder også smoothies og juicer. Men mon ikke du også vil lære nye råvarer at kende?

Du får smagt mad, der giver dig de helt rigtige næringsstoffer i forhold til dine udfordringer, inspiration og alle opskrifter får du med hjem, så du i fred og ro kan få råvarerne og de nye vaner ind i dit eget køkken.

Disse dage er ment som et supplement til din allerede eksisterende behandling, således at energi og velvære højnes. Men er bestemt også ment som forebyggelse efter endt behandling.

For os er det vigtigt at du får gode værktøjer, friske ideer og lyst til selv at tage hånd om din sundhed. Derfor vil dagene indeholde både praktiske workshops, hvor du er med til at lave maden og får nyttig baggrundsviden om hvorfor du skal vælge visse fødevarer frem for andre.

Frokost bliver (dog) begge dage tilberedt af Vejlefjords Hotels køkken og serveret i deres smukke restaurant, så der også bliver tid til at nyde de skønne faciliter og naturen på Vejlefjord.

Dagene bliver fyldt med anvendelig viden, inspiration og forkælelse i vidunderlige omgivelser. Dejlige gåturer, skønne ophold i termerne og mulighed for sparring med de andre deltagere er også en del af oplevelsen.

Program

1.dag:

9.30 - 10 Ankomst, der serveres grøn juice.

10.00 - 10.30 Velkomst/introduktion/praktiske detaljer/dagens program

10.30 - 11.30 Hvad er mad/immunsystem/afhængigheder.

11.30 - 12.00 Rundvisning på Vejlefjord  

12 - 13 Frokost i hotellets restaurant

13 - 14  Kulhydrater/protein/fedt/syre-base

14.15 - 14.30 Tjek ind på værelser

14.30 - 15.30 Læge Anna Iben Hollensberg fortæller om følgevirkninger af behandling m.m.

15.30 - 16.00 Gåtur til stranden

16 - 18 Madworkshop i personalekantinen

18.30 - 19.30 Spisning og tid til madsnak

20 - 22 De termiske bade Mulighed for at afprøve infrarød sauna for 75 kr

22 Godnat

 

2.dag

 

Inden 8 Mulighed for brug af Termerne fra 6.30 Mulighed for løbetur

8 - 9 Morgenmad tilberedes og nydes sammen

9 - 9.45 Gåtur langs stranden

9.45 - 10.00 Tjekke ud af værelser

10 - 12 Tarmsundhed og afgiftning

12 - 13 Frolost i hotellets restaurant

13 - 14 Mikronæringsstoffer, tang, kosttilskud, vand

14 - 14.45 Spire - workshop

15 - 16 " Når livet krakelerer " v. Psykoterapeut Margrethe Højlund

16 - 16.30 Afrunding og evaluering

 

Lidt om underviserne:

 

Anne-Marie Mortensen, kostvejleder og sygeplejerske www.madibalance.dk

 

Hanne Heinrich, kostvejleder med egen klinik på Vejlefjord www.heinrich.dk

Vi er 2 engagerede og erfarne undervisere, der brænder for at formidle sundhed på alle niveauer, men har specialiseret os i kost og kræft. Vores samarbejde går på tværs af landet og vi har begge flere års erfaring med klientrådgivning og sundhedsfremmende behandling. Vi følger kurser indenfor faget både indenlands og i udlandet. Vi skriver jævnligt artikler til kræftpatientforeningen Tidslernes blad.

 

Anna Iben Hollensberg er læge med egen integreret medicinsk lægeklinik på Vejlefjord www. klinik360.dk Anne Iben arbejder i tæt forløb med sine patienter og ser på sygdom både med naturmedicinske og lægefaglige øjne. Anna Iben har mange års erfaring indenfor faget og med klienter, samt som underviser. Er bl.a uddannet indenfor Functional Medicine i USA.

 

Margrethe Højlund er certificeret psykoterapeut fra Systemisk Institut for Familieterapi ( SIF ) og medlem af Dansk Psykoterapeutforening. Margrethe arbejder som selvhjælpskoordinator i Horsens Sund By og som selvstændig psykoterapeut. Margrethe belyser gennem sit indlæg på kurset følgende: Ingen af os kommer udenom det smertefulde, det er indflettet i vores livsvilkår. Når det rammer os , kan det være som om selve livet krakelerer. Alt falder fra hinanden. Mennesket er født med trang til mening og sammenhæng og når meningen forsvinder for os, vil vi derfor søge efter den. At sætte ord på det uforklarlige og smertefulde kan være som en grund at stå på i det meningsløse. Ord kan hjælpe til at orientere sig i det ukendte farvand. Derfor er samtalen med andre så vigtig.

 

Praktisk info:

Dato: Kontakt mig for datoer på 40 62 02 48

Pris: 4200,00 kr

Antal deltagere: 10 - 16 personer

Sted: Vejlefjord, Sanatorievej 27 B, 7140 Stouby www.hotelvejlefjord.dk

Undervisning foregår: I Vejlefjord Rehabiliterings personalkantine

 

 

               .  

 

 

 

 

Foredrag 'Kost mod kræft'

Få den nyeste viden omkring mad og livsstil i forbindelse med en kræftdiagnose eller forebyggelse. Dette foredrag kan være relevant i foreninger, biblioteker, kommuner mv.

Kontakt mig for at høre nærmere.